Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Ηρακλής ο Βουραϊκός και το άβατο στο Μαντείο της ΒΟΥΡΑ

Καταβάντων δε εκ ΒΟΥΡΑΣ ως επί θάλασσαν
ποταμός τε ΒΟΥΡΑΙΚΟΣ ονομαζόμενος
και Ηρακλής ου μέγας εστίν εν σπηλαίω.

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ,Αχαϊκά.

Αυτό ακριβώς το σπήλαιο,πλησίον του Βουραϊκού ποταμού στην Αιγιάλεια, ήταν η είσοδος του Ιερού Μαντείου του Ηρακλή του Βουραϊκού που χωριζόταν σε ένα δεδαλώδες συγκρότητα σε πολλά επίπεδα.
Ο Παυσανίας που επισκέφθηκε την περιοχή 500 ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνιση της ΒΟΥΡΑ μέσα στα έγκατα της γης, μετά από καταστροφικό σεισμό, το 373π.Χ για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες. Σπουδαιότερος λόγος ήταν το θρησκευτικό συναίσθημα των αρχαίων που τους απαγόρευε ρητά να αναφέρονται σε μυστικές λατρευτικές τελετές και σε αντίστοιχους τόπους λατρείας τα λεγόμενα άβατα.
Το Μαντείο του Ηρακλή του Βουραϊκού λειτουργούσε 8700 χρόνια πριν της έναρξης των πρώψτων Ολυμπιακών Αγώνων.
Στα ενδότερά του τηρούνταν μυστικοί κώδικες και αρχέγονη γνώση από την εποχή των Ατλάντων, του Προμηθέα, της Ηούς,της Ειλειθυίας,του Διονύσου και του Ηρακλέα του Πρώτου που έφθασε σε όλα τα μέρη της Υφηλίου και είχε οργώσει τους Μεγάλους Ωκεανούς. Το Μαντείο του Ηρακλή του Βουραϊκού δημιουργήθηκε την εποχή της διαμάχης Ηρακλή Απόλλωνα περί τον Ιερό Τρίποδα των Δελφών και καταδεικνύει την σημαντικότητά του. Στο άβατο του Μαντείου φυλάσονταν χρησμοί και μυστικοί κώδικες χαραγμένοι σε λεπτά φύλλα χαλκού που έκαναν λόγο για την προκατακλυσμαία εποχή και μετέφεραν την γνώση των Ατλάντων και των γηγενών Ελλήνων στους μετέπειτα της εποχής του Νέστωρα και τους Έλληνας της ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Έτσι ακριβώς εξηγείται η εξειδίκευση των ΒΟΥΡΑΙΩΝ (BURRAY)στην υπερπόντια ναυτιλία και την δημιουργία από αυτούς ναυτικών βάσεων και σταθμών παρατήρησης του ουράνιου στερεώματος σε μακρυνές περιοχές όπως η SKARA BRAE, η BURRAVOE, η BURRAY στις ΟΡΚΑΔΕΣ ΝΗΣΟΥΣ βόρεια της Σκωτίας, στην BOURA της Νέας Καλυδωνίας και σε άλλα στρατηγικά περάσματα των Ηπείρων και των Ωκεανών της Υφηλίου.
Είναι φανερό ότι σε αυτές τους τις περιπλανήσεις είχαν συντρόφους και από άλλες ελληνικές περιοχές όπως την αρχαία ΚΑΛΥΔΩΝΑ της Αιτωλίας πλησίον του Ευήνου ποταμού και με αυτόν τον τρόπο εξηγείται επίσης το γεγονός της συνύπαρξης Καλυδωνίων και Βουραίων(BURRAY/BURRA/BOURA) στην Σκωτία στην Καλυδωνία του Ειρηνικού Ωκεανού και αλλαχού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: